A másik blogom, a Mindennapi Bűnmegelőzés a mai napon ünnepli fennállásának második évfordulóját, melynek tiszteletére egy - remélem - hasznos ajándékkal kedveskedek mindenkinek, akit érint(het). Erről itt azért írok, mert nagyon jól illeszkedik a blog tematikájához, vagyis az áldozatokhoz.

Az áldozatoknak két tájékoztatóval kívánok segíteni, hogy átvészeljék ezt az időszakot. Az első tájékoztató legjobb tudomásom szerint az eddigi legrészletesebb áldozatsegítő tájékoztató, amely valaha készült. Ebben sok fontos kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők, megismerhetőek belőle azok a jogok és kötelezettségek, amelyek az áldozatokra vonatkoznak. Rálátást biztosít az áldozatsegítő eljárás legfontosabb mozzanataira is.

A másik tájékoztató azoknak az állami szerveknek és civil szervezeteknek az elérhetőségeit, ügyfélfogadási idejét tartalmazza, amelyekhez elsősorban a (bizonyos) bűncselekmények (bizonyos) sértettjei fordulhatnak segítségért. Sajnos ez a lista koránt sem teljes, de talán az ezt olvasók segítségével is bővülhet még a sor.

Mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazságügyi Szolgálaton belül működő Áldozatsegítő Szolgálat önkéntese az aldozattavaltam@gmail.com e-mail címen akkor is elérhető vagyok, ha nem a széles publikummal kívánnak az emberek megosztani velem történetet, hanem segítségre van szükségük. Legjobb tudásom szerint segítek, vagy átirányítom őket alkalmasabb segítőhöz.